Νέμεσις — Νέος Απόλλων 2018

2 - 3
Τελικό

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Ώρα League Σεζόν Αγωνιστική Τελικό
28 Ιανουαρίου 2020 21:30 Commercial Superleague 2019-2020 11 90'

Γήπεδο

Boca Arena
Αμαζονoς, Παλλήνη 153 51

KO KO 8 25 29 40 45 46 46 46 46 50 54 62 62 70 77 FT

Άρθρο

Στο γήπεδο της Παλλήνης και σε αγώνα για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Commercial βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες των ΝΕΜΕΣΙΣ και Νέος Απόλλων Γαλατσίου με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στη νίκη με τελικό σκορ 2-3. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες ανάμεσα σε δύο σκληροτράχηλες ομάδες της λίγκας, μέσα σε αθλητικά πάντα πλαίσια. Πιο δυνατό το ξεκίνημα των δικηγόρων, πρόλαβαν και βρήκαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο και παρόλο που δέχτηκαν τέρμα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού , έβγαλαν γρήγορα αντίδραση με τον Αναγνωστόπουλο αρχικά (σκόραρε ξανά) αλλά και τον Κούρβα στη συνέχεια γυρνώντας τούμπα το ματς σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Στη συνέχεια όμως ο Απόλλων ανέβηκε, πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζόρα αλλά ο παίκτης κλειδί για την ομάδα του Γαλατσίου ήταν ο Ευθυμίου όχι μόνο για τη συμμετοχή που είχε και στα τρία τέρματα της ομάδας του αλλά και για μια εν γένει πολύ μεστή παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σημαντική και η επέμβαση του Ευαγγελάτου δύο λεπτά πριν το τέλος που κράτησε τη νίκη για την ομάδα του .

 

Το φιλμ του αγώνα

 

1΄- Παραλίγο γκολ με το καλημέρα όταν δεν συνεννοήθηκε καλά η άμυνα του Απόλλων και ευνοείται ο Περσιμιτζής που βάζει την προβολή, έχει κινηθεί ο Ευαγγελάτος και θα πέσει στα πόδια του να τη μπλοκάρει.

3΄- Σημαντική ευκαιρία για τους δικηγόρους να ανοίξουν το σκορ, όταν κλέβουν με τον Αναγνωστόπουλο έξω από την αντίπαλη περιοχή , ο ίδιος παίκτης επιχειρεί να τελειώσει τη φάση με το δεξί , θα πέσει και με τα πόδια θα απομακρύνει ο Ευαγγελάτος.

8΄- GOAL ( 0-1)

Σκοράρει ο Απόλλων στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ όταν ύστερα από σέντρα ακριβείας του Ευθυμίου , ο Ρίζος θα σηκωθεί στο ύψος της μικρής περιοχής και με ωραία κεφαλιά νικάει τον Χαραλαμπάκη.

13΄- Αγγίζει την ισοφάριση η Νέμεσις όταν ύστερα από κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάσαρης θα πιάσει την  καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα σε κάποιο σώμα και στη συνέχεια να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

15΄-  Ευθυμίου-Δελλής-Ζόρας σε υποδειγματική αντεπίθεση για την ομάδα του Γαλατσίου με τον Ζόρα να γυρίζει παράλληλα στο πέναλτι που πέφτει ο Ευθυμίου ψάχνοντας την επαφή με τη μπάλα, δεν τη βρίσκει για ελάχιστα εκατοστά.

25΄- GOAL ( 1-1)

Ο Σάσαρης ανοίγει πολύ έξυπνα στον κενό χώρο και ο Αναγνωστόπουλος θα κινηθεί ταχύτατα και με ένα τσίμπημα της μπάλας προλαβαίνει την έξοδο του Ευαγγελάτου.

29΄- GOAL ( 2-1)

Νέα φάση από κόρνερ για τη Νέμεσις , η μπάλα βγαίνει προς στιγμήν εκτός περιοχής από τους αμυνόμενους, σε ένα χώρο όμως που καιροφυλακτεί ο Κούρβας όπου με δυνατό ευθύβολο σουτ δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

45΄- GOAL ( 2-2)

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η ομάδα του Γαλατσίου καταφέρνει να ισοφαρίσει. Ήταν όταν ο Ευθυμίου έβγαλε πολύ όμορφα στην πλάτη της άμυνας μια μπαλιά, την οποία ακολούθησε ο Ζόρας και την πέταξε πάνω από τον Χαραλαμπάκη που επιχείρησε έξοδο.

60΄- Πρώτο σουτ στην επανάληψη ύστερα από δεκαπέντε λεπτά, το πραγματοποιεί ο Ζόρας από την κορυφή της μεγάλης περιοχής, στην αγκαλιά του Χαραλαμπάκη.

65΄- Κόρνερ για τη Νέμεσις, πρώτη απομάκρυνση , η μπάλα καταλήγει στον Μαρίνη που απειλεί με το δεξί, πέφτει ο Ευαγγελάτος και παραχωρεί νέο κόρνερ.

70΄- Αντεπίθεση για τον Απόλλων με μια κάθετη στον Καϊτατζή, ο Χαραλαμπάκης κινείται γρήγορα και θα προλάβει να πέσει στα πόδια του να μαζέψει πριν γίνει το σουτ.

73΄- Ευκαιρία για τους δικηγόρους όταν από παράλληλο γύρισμα της μπάλας, ο Αναγνωστόπουλος απείλησε με ένα συρτό διαγώνιο σουτ που έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

77΄- GOAL ( 2-3)

Ένα πολύ μακρινό σουτ του Ευθυμίου δυσκολεύει τον Χαραλαμπάκη που δεν καταφέρνει να το ελέγξει, θα του φύγει προς τα αριστερά  όπου κινείται ο νεοεισελθόντας Καλιακούδας και ο τελευταίος με ένα υπέροχο τακουνάκι από πολύ πλάγια θέση θα βάλει το γκολ της βραδιάς.

83΄- Ο Πατρινός επιτίθεται κατά μέτωπο και εκτελεί με το αριστερό, θα πέσει ο Ευαγγελάτος και θα απομακρύνει.

88΄- Μεγάλη επέμβαση του Ευαγγελάτου εδώ που βγάζει με το ένα χέρι παραχωρώντας κόρνερ μια καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι του Μπιτσάκου.

90΄– Άλλη μια σέντρα ακριβείας του Ευθυμίου στη μικρή περιοχή, ο Καλιακούδας με ένα βολέ θα προσπαθήσει για το δεύτερο προσωπικό του γκολ, θα του φύγει ψηλά.

 

Κόρνερ : 8-4

Δηλώσεις πρωταγωνιστών :

 

Μαρίνης Νάσος (Νέμεσις) : ‘’Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ δυνατές. Εμείς ερχόμασταν από ένα παιχνίδι στο δικηγορικό που το κερδίσαμε αλλά ήμασταν κουρασμένοι. Ανακτούμε τις δυνάμεις μας σιγά σιγά και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα΄΄.

 

 

Μπελίτσης Ιωάννης ( Νέος Απόλλων Γαλατσίου) : ‘’Σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Κερδίσαμε 3-2 αλλά μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Αξίζαμε τη νίκη, καλή συνέχεια και στα παιδιά’’.

 

Στιγμές από την αναμέτρηση

 

Αποτελέσματα

Σύλλογος1st Half2nd HalfGoalsΚατάληξη
Νέμεσις202Loss
Απόλλων Γαλατσίου213Win

Past Meetings

2 - 5
Commercial League
2018-2019
Boca Arena

ΝΕΜΕΣΙΣ - ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 2018 2-5

3 - 1
Commercial League
2018-2019
Γήπεδο Νομισματοκοπείου

ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 2018 - ΝΕΜΕΣΙΣ 3-1